Patong

Hej igen :)

Nu har vi forflyttat oss fran Krabi till Phuket Island och Patong Beach. "Vad fan ska dom dit och gora" tanker ni nog nu. Men nar vi val ar i Thailand sa maste vi val anda kolla in det har stallet och se om det verkligen ar som det beskrivs hemma(eller sa var det bara i den har stan som det fanns boende for under 2000 bht pa Phuket). Men jag kan nu avsloja att det ar precis som det beskrivs, om inte annu lite mer stimmigt och stojjigt.
Vi anlande igar eftermiddag efter en lang och skumpig fard i minibuss med 11 andra medpassagerare(!!!!!!!!). Vi bor over en restaurang som heter nat sa exotiskt som 'SKAL'. Rummet vi bodde i inatt var val allt annat an trevlit. Isabelle sov med alla sina sangklader pa huvudet for att hon inte ville att kackerlackor skulle krypa in i orat pa henne. Lottie sov daligt for att hon fick ligga i overslaf och var radd for att trilla ner och hennes sang lat som ett kvinnoskrik varje gang hon rorde sig. Sjalv pluggade jag in oronproppar och var varken radd for kackerlackor i orat eller for att trilla ner i golvet. Inte heller stordes jag av kvinnoskriket. Vi gick en tur runt i byn och kollade vad som fanns att erbjuda. Det blev val typ allt och ingenting. Det vi hurrade hogst for var Starbucks. Antligen lite bra kaffe. Det blev en kvallspromenad och sen upp pa rummet vid 20-tiden. Tittade lite pa Solsidan och lase lite bok sen somnade vi som sma barn. Idag var det upp och packa ihop sakerna och sen ner pa stranden for att lapa sol heeeela dagen. Vi festade till det med solstolar faktikst. Vi lag i solen fran 10.00 till 16.00 utan att ga in i skuggan en enda gang. Jag och Lottie har ju redan lagt grunden sa for oss ar de inga problem. Isabelle daremot... hela hon lyser med en fin rod/rosa ton. Det som gor henne snyggast pa Patong ar att han haft solglasogon pa sig..ja ni kan tanka er sjalva. 

Vi borjade kvallen med att ringa och sjunga for Pia som fyller ar idag. Stort grattis till henne :D  Efter det blev det en svang pa marknaden och sen en middag pa en lugn restaurang lite utanfor rushen. Nu har vi gatt hela vagen tillbaka och folk har skrikit och slitit i oss och vill saljasaljasalja. Vi vill inte kopa!!!!  Nu ar klockan snart 22 och det borjar bli dags for sangen. Upp tidigt och ner pa beachen :) Hoppas ni har det fint darhemma!


Har kan ni se hur otrooooligt fint det ar har!

Krabi

Heeello :)
Pa onsdagmorgonen var det dags att lamna vart alskade Koh Tao. Vi akte med den tidiga katamaranen till Koh PhaNgan och bytte bat mot Surat Thani. I Surat bytte vi till buss och akte med den i en timme innan de slappte av oss pa nan sleten gammal busstation dar vi fick vanta i 40 min innan nasta buss kom och plockade upp oss och tog oss till krabi Town dar vi ar nu. Eftersom bade jag och Lottie ater antibiotika sa kande vi itne for strandhang just nu sa vi akte hit for lite cityliv och utflykter. Igar var det upp med tuppen och pa med joggingskorna. Vi hade bestamt oss for att aka till Tiger Cave Temple. Ms. Pashinee som vi bor hos hade berattat for oss att det var en riktigt jobbig tur upp pa berget, hela 1237 trappsteg. Nar vi kom dit var vi nog hurtigast pa stallet med vara tranigsklader. Det var folk som var mindre forberedda med flip flops och strandklanningar. Det blev ett riktigt svettigt traningspass uppfor berget. Men val uppe var det sa vart det. Helt fantastisk utsikt over hela Krabi och oarna runt om. Templet i sig var val kanske inte mycket att hurra for men det var fint. Det tog cirka en timme att ga upp och ungefar 40 min att ga ner. Man var lagom mor i benen pa vagen ner och vi fick ta det forsiktigt. Efter klattrandet hade vi fruktstund med farsk annanas och vattenmelon :) Ms. Pashinee hamtade oss kl. 14 da vi akte hem och duschade och dackade. Vid fem-tiden tog vi en taxi till Tesco Lotus utanfor staden och at middag. Vi avslutade kvallen med ett biobesok. De visade bara filmer pa thai men de hade en thaifilm med engelsk text. Vi chansade :) Det var en ganska fin film faktiskt. Efter bion hade kopcentret stangt och vi hade lite problem med att ta oss hem. Men allting ordnar sig tillslut :) Idag har vi gatt runt i Krabi, som itne har sadar overdrivet mycket att erbjuda. Nu ska vi ga och ata middag och sedan blir det nattmarknad.

Bra och dåligt

Det har hänt många bra saker senaste dagarna. Lottie har varit flink och tagit sig igenom dyk-kurs och har nu fått sitt dyk- cert. I fredags kom äntligen vår älskade Bella som ska resa med oss resten av tiden. Vi har även träffat två fantastiska brudar från Stockholm som vi umgåtts mycket med. Det tråkig är att de senaste dagarn har det regnr och både jag och Lottie har haft ont i halsen. Lottie har haft lite feber och jag har massa sår i ansiktet så det har kryddat lite extra på vår smärta. Idag fick vi nog och gick till doktorn. Först fick vi välja om vi ville köpa medicin och chansa på att man väljer rätt och att man blir frisk. Eller betala 500bht för att få träffa doktorn. Vi valde såklart att träffa en doktor. Vi fick ta tempen, puls och blodtryck innan vi blev inkallade. Doktorn konfererade att vik hade streptokocker båda två och fick diverse piller att knapra på. Så jag och Lottie får vara i skuggan och utan alkohol i en vecka. Men ojoj, hur ska vi klara det kan man ju undra "vi som super så klockorna stannar".......................nu ska vi gå och köpa en ny högtalare för den dog under tiden som vi skrev det här inlägget. Puss och kram från sjuka barn


Kors i taket

Ikvall ska vi mala sa mycket som TVA kryss i taket. Det ena for att det ar jag (Maja) som tar mig tid att skriva blogg och det andra krysset for att vi ar pa KOH TAAAAO!!!!
Jaha..sa vad har vi att beratta man tro? Vi var ju som sagt hos Num for nagra dagar sedan. Mycket kart aterseende. Han holl sig lugn med Lottie till en borjan men sen blev han lite kar i henne. Saklart!
Vi lamnade Num i forrgar och tog katamaranen(igen) till Koh Tao(igen). Jag var val forberedd med aksjuketabletter och bad om en spypase redan innan vi akt. Satt fastklistrad i stolen men det drojde itne lange innan jag sov som en stock och baten gled fram sa fint pa havet. Lottie hade kryddat lite extra nar hon tittade ut over vagorna fran kajen. Med repliker som "aej det ser inte bra ut det har" & "vi far nog forbereda oss pa en varre tur" skramde hon slag i mig. Men senare forklarade hon att det saklart bara var for att jag skulle bli positivt overraskad. Goooset.

Igar akte vi till Freedom Beach har pa Koh Tao. En lugn strand som man far sig ett litet traningspass for att komma fram till. Vi lag hela dagen i solen och stekte. Nu ser vi ut som pepparkaksgummor igen.

Ni far val ha det sa trevligt hemma i kylan sa hors vi snart igen :)

Klem/maja

koh phangan

hej igen.

nu sitter vi pa en liten ode beach hos majas thailandska kompis, Nom.
det ar riktigt skont med lite lugn efter en hektisk vecka..

imorgon ska vi aka tillbaka till Koh Tao, dar ska vi ta det riktigt lugnt.. kanske ska jag dyka, det ser jag fram emot! maja, ar lite klaustrofobisk sa hon vagar inte. Forhoppningsvis hittar jag nagon trevlig person som jag kan dyka & kanna mig trygg med.

nu ska vi ga tillbaka till beachen (dar vi bor i en rund bungalow, jattemysigt) & ata mat hos Nom.

Vi hors alsklingar!

puss & kram
lottie & maja

Bumpy ride

Hej pa er!
Vi ar ruggigt daliga pa att uppdatera har men vi ska forsoka bli lite battre. Nu ar vi efter nagra mardromstimmar framme pa Koh Samui. Vi vaknade upp pa Koh Tao med stralande sol och molnfri himmel och var val forberedda pa en lika stillsam tur pa havet som vi hade dit. Vi tog katamaranen som tar 1h & 45 min fran Koh Tao - Koh Samui. Sa fort baten fatt upp lite fart satta det igang med hoppande och skakande och baten slogs ner i havet mellan vagorna. I borjan skrattade alla och alla ungar tjoade. Uuuh vad kul!!! Jag som blir aksjuk bara av att gunga hade saklart struntat i att ta aksjukepiller och tillochmed packat ner dom i ryggsacken. Mindre smart. Det tog inte lang tid innan stamningen gick fran jubel till total tystnad. Tystnaden gick over i hostande och hulkande. Runt om satt folk och spydde och grat. Nar det kommer till illamande kan jag saga att den timmen fran Koh Tao - Koh Pha Ngan(som ar batens forsta stopp) var varre an att sta och jobba med blindtarmsinflammation i sju timmar. Uuuuh vad daligt jag madde. Radd for att kastspy satt jag med en spypase ratt under hakan och brevid satt Lottie helt oberord av vagorna men visste anda inte om hon skulle skratta eller grata. Men vi kom fram helskinnade till Koh Samui och efter en timme i bil ar vi framme pa Lamai Beach och tillbaka pa Lamoon Lamai hos Mr.Aouk igen. Inatt far vi bo i ett av hans fina rum med badkar :) Ikvall blir det en svang till Chaweng och imrogn borjar re;earth festivalen. Blir fett :)

Stor kram till er alla!!!
/Majken

RSS 2.0